Uudised

26. Feb 2014

Nordecon sõlmis lepingu Tondi Elukvartali I etapi ehitamiseks

Nordecon AS ja Pro Kapital Gruppi kuuluv ettevõte OÜ Marsi Elu sõlmisid eile lepingu Tallinna Kristiine linnaossa rajatava Tondi Elukvartali I etapi ehitustööde teostamiseks. Ehitustööde lepinguline maksumus on ligikaudu kolm miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Nordecon AS ja Pro Kapital Gruppi kuuluv ettevõte OÜ Marsi Elu sõlmisid eile lepingu Tallinna Kristiine linnaossa rajatava Tondi Elukvartali I etapi ehitustööde teostamiseks. Ehitustööde lepinguline maksumus on ligikaudu kolm miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

„Rahulolu valmistab lepingu sõlmimine, kus lisaks uue töö saamisele õnnestub ehitusettevõttena omalt poolt panustada kauni ning ajaloolise piirkonna väärtustamisesse. See kant Tondil väärib uut algust ning startiv arendus toob kahtlemata kaasa uue hingamise ja loob piirkonda täiendavaid arenguvõimalusi,“ ütles Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur.

„Tondi Elukvartalist saab esimene Tallinna kesklinna lähedusse kerkiv terviklik linnaosa, mis ehitatud 21. sajandil ning seda tänapäevaste väärtuste kohaselt. Kunagistele mõisamaadele ja hilisemate Tondi kasarmute territooriumile tuleb plaanide kohaselt rohelisest mõtteviisist kantud energiasäästlik ja moodne elukeskkond, mille kasuks on esimesed korteriostjad ka juba otsustanud“ lausus ASi Pro Kapital Grupp juhatuse esimees Paolo Michelozzi.

Tondi Elukvartali esimeses ehitusetapis valmib 31 korteri ja maa-aluse parklaga viiekordne eluhoone ning kvartali keskväljak. Lisaks rajatakse vajalikud teed ja väliskommunikatsioonid. Ehitustööd algavad veebruaris 2014 ning nende kestuseks on planeeritud 11 kuud.

Lisaks on Nordecon AS-i ja OÜ Marsi Elu vahel kokku lepitud ka optsioon teise ja kolmanda ehitusetapi teostamiseks, mille rakendamisel rajatakse täiendavalt 62 korterit.

Pärnu maantee ja Tondi tänava vahel asuvale 12 hektari suurusele maatükile on kavas ehitada 10 ühtse lahendusega kortermaja. Ehitised on grupeeritud kolme rühma ning nende vahele on jäetud rohealad ja laste mänguväljakud. Paigutus on läbimõeldud, et jätta maksimaalselt vabaks majadevahelised vaatekoridorid ning vältida fassaadide vastakuti sattumist.